۱۳۸۹ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

هر هفته يك مسيحي در ايران دستگير مي‌شود

به گفته يكي از كشيشان پروتستان ايراني، طي حدود هشت ماه اخير هر هفته يك مسيحي در ايران دستگير شده است. طي روزهاي گذشته نيز خبر دستگيري دو مسيحي منتشر شده كه يكي از آنان از رهبران "كليساي ايران" است.


يكي از كشيشان فعال استان تهران، كشيش بهنام ايراني، در روز چهارشنبه ۲۵ فروردين ماه دستگير شده است. بهنام ايراني از رهبران "كليساي ايران"، يكي از مهمترين شاخه‌هاي كليساي پروتستان در ايران، است. به گزارش "شبكه خبر مسيحيان فارسي‌زبان"، نيروهاي لباس شخصي جمهوري اسلامي وي را هنگامي دستگير كرده‌اند كه با ده نفر از جوانان مسيحي ساكن كرج جلسه‌اي عبادي در كليسايي خانگي داشته است. طبق همين گزارش، ماموران اطلاعاتي كه مسلح به سلاح گرم بوده‌اند، همراه با تهديد حاضران در جلسه كشيش بهنام ايراني را كتك زده‌‌اند و سپس او را به جايي نامعلوم انتقال داده‌اند.




"شبكه خبر مسيحيان فارسي‌زبان" مي‌نويسد كه ماموران اطلاعاتي از جوانان حاضر در جلسه در همان مكان بازجويي كرده‌اند و از تمامي افراد خواسته‌اند به پرسشهايي درباره مسيحي شدن خود و اينكه چه كسي آنان را تعميد داده است پاسخ دهند. همچنين حاضران را تهديد كرده و از آنان خواسته‌اند طي روزهاي آينده به اداره اطلاعات كرج مراجعه كنند.



طبق گزارش ياد شده، ماموران امنيتي همچنين به منزل مسكوني بهنام ايراني در كرج رفته و در حالي كه كسي در منزل نبوده، اقدام به شكستن در و قفل خانه و تفتيش و بازرسي و تخريب برخي لوازم آن كرده و بعضي لوازم شخصي كشيش را با خود برده‌اند. خانواده ايراني با وجود مراجعه مكرر به اداره اطلاعات كرج، نتوانسته‌خبري در مورد محل حبس و اتهام اين كشيش مسيحي بدست آورد.




بهنام ايراني در سال ۱۳۸۴ نيز بخاطر فعاليت خود به عنوان كشيش مسيحي از سوي ماموران امنيتي دستگيرشد و به مدت يك ماه در بازداشت به سر برد و سپس با ۵ سال حكم تعزيري از سوي دادگاه انقلاب از زندان آزاد شد. اين در حالي است كه به گفته كشيش فيروز خانجاني، از كشيشان "كليساي ايران" در تركيه، "كليساي ايران" به شكل زيرزميني كار نكرده و مثل ساير كليساها گزارش فعاليت‌ها و فهرست اعضايش را به دولت مي‌داده است و بنابراين بهنام ايراني به عنوان عضو شوراي مركزي "كليساي ايران" فردي شناخته شده بوده كه حتي در جلسات متعدد با دولت براي عرضه گزارش فعاليت‌هاي كليساي خود شركت داشته است.



دستگيري يك مسيحي ايراني در هفته


فيروز خانجاني در مصاحبه با دويچه وله در مورد فشار بر مسيحيان در ايران گفت كه اين فشارها همواره در دوره جمهوري اسلامي وجود داشته،‌اما پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته تشديد شده است. وي گفت: «مسيحيان ايراني به شكل خاصي زير فشار هستند. البته تا آنجا كه دوستان اطلاع دادند، قرار بود بعد از انتخابات احمدي‌نژاد يك سري از فشارها شروع شود كه بخاطر وضعيت ايران به تاخير افتاد. ولي در نهايت تصميم گرفتند كه بهترين وقت براي فشار آوردن روي مسيحيان الان است، چون بيشتر توجه افراد به سمت ناآرامي‌هاي ايران است. يعني فكر مي كنند در اين وضعيت سركوب مسيحيان به شكلي از انظار مخفي مي‌شود. مي‌شود گفت كه الان هر هفته ما خبر دستگيري يك مسيحي را داريم.»



افزايش فرار مسيحيان از ايران



و لزوما همه اخبار مربوط به دستگيري مسيحيان آشكار نمي‌شود، همه اخبار مربوط به فزوني يافتن تهديدها و حمله به كليساهاي خانگي نيز. تهديدهاي روزافزون موجب فرار شمار زيادي از ايرانياني از خاك وطنشان شده كه به مسيحيت گرويده‌اند و هم اكنون به عنوان پناهجو در كشورهايي چون تركيه،‌پاكستان، ارمنستان، هند و قبرس به سر مي‌برند.




كشيش فيروز خانجاني ضمن اشاره به دستگيري يكي ديگر از مسيحيان به نام امين پيشكار در رشت و نيز در حبس بودن كشيش يوسف ندرخاني، ناظر كليساي گيلان، از هشت ماه پيش تاكنون، معتقد است كه وضعيت همه مسيحيان در ايران بسيار بدتر از آن است كه معمولا تصور مي‌شود. وي اشاره مي كند به اينكه مسيحيان را از حقوق اجتماعي و سياسي‌شان محروم كرده‌اند و اين وضع اخيرا شدت پيدا كرده است: «در گذشته مسيحيان از بسياري از حقوق و فعاليت‌هاي اجتماعي محروم بودند. اجازه ورود به خيلي از بازارها را نداشتند. ولي الان مي‌شود گفت كه هر هفته و هر روز مورد تهديد قرار مي‌گيرند. ابتدايي‌ترين مسئله كه در حقوق بشر هم آمده اين است كه هر كس حق دارد، دين خود را آزادانه ابراز كند. اما ما مي ‌بينيم كه در ايران اين حق ناديده گرفته مي‌شود.»



«حكومت ايران اقليت‌ناپذير است»



فيروز خانجاني مي‌گويد كه پروتستانهاي ايران زير فشار حكومت هستند، اما تنها آنها نيستند كه با تهديد مواجه‌اند: «دولت ايران سعي مي كند به هر شكل شده، اقليت‌ها را سركوب كند. الان مثلا سركوب كليساي پروتستان را شروع كرده، كه حق خود مي‌داند عقايد خود را ابراز كند، ولي ما خبر داريم كه كليساهاي مسيحيان ارمني و آشوري هم فشار زيادي را تحمل مي كنند، كه ممكن است بخاطر فشارهاي نمايندگان‌شان حاضر نباشند صحبت كنند و كمي محافظه‌كارترند. مثلا در شهر رشت كليساي ارتدوكس كه در نقشه‌هاي قديمي وجود دارد، ويران شده است. در شهرهاي ديگر ايران هم اين اتفاق دارد رخ مي‌دهد.»




فعالان حقوق بشر در گزارشهاي خود بارها نشان داده‌اند كه همه اقليت‌هاي ديني غيرشيعه اثني عشري در ايران مورد تبعيض و تهديد واقع مي‌شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر